Temadag og reception markerer generationsskifte hos Protac

Tilmelding til temadag og reception


Pr. 1. april 2022, overdrager ejer og administrerende direktør af Protac A/S, Pia Riishøj Christiansen, aktiemajoriteten og rollen som administrerende direktør til Natascha Sandberg Hytting. 

Den danske virksomhed Protac A/S, der siden 1994 har været førende inden for udvikling, produktion og salg af sansestimulerende hjælpemidler til bl.a. kommuner, regioner, hospitaler og psykiatri, står over for et snarligt generationsskifte. Det er grundlægger og ergoterapeut Pia Riishøj Christiansen, der efter 28 år som eneejer sælger aktiemajoriteten til Natascha Sandberg Hytting, der samtidig indtræder som administrerende direktør efter en stilling som Senior Commercial Director hos Pressalit A/S.

Natascha er imidlertid langtfra et ukendt ansigt i Protac A/S, hvor hun de seneste 8 år har siddet i virksomhedens bestyrelse. Valget af Natascha, som den, der skal føre Protacs stærke værdier videre og fortsætte den veldrevne og socialt ansvarlige virksomhed, er derfor, ifølge Pia Riishøj Christiansen, et meget lykkeligt match. Natascha har et indgående kendskab til virksomheden og dens fokus på høj faglighed inden for sanseintegrationsteori og professionel erfaring inden for ergo- og fysioterapi. Med Natascha som administrerende direktør får Protac også tilført habile ledelses- og salgskompetencer, der vil komme Protacs samarbejdspartnere og dedikerede medarbejdere til gode i den nye struktur.

Grundlægger og tidligere ejer, ergoterapeut Pia Riishøj Christiansen udtaler: ”Jeg har været på en fantastisk rejse med Protac, det begyndte med Protac Kugledynen®, og siden har vi udviklet en række produkter, der hjælper folk i dagligdagen. Jeg er stolt over, at Protac hos brugere, terapeuter og i branchen er bredt anerkendt for kvalitetsprodukter i et unikt design, som er udviklet ud fra faglig indsigt og understøttet af forskningsbaseret evidens. Det glæder mig meget, at Natacha efter 8 år i bestyrelsen har lyst til at drive Protac videre sammen med vores engagerede medarbejdere. Det har ligeledes været af betydning, at Protac kan bibeholdes på danske hænder i en tid med mange internationale opkøb inden for hjælpemiddelbranchen.”

Natascha udtaler: ”Jeg glæder mig enormt meget til at kunne videreudvikle en virksomhed med et værdigrundlag, som afspejler mit eget. Protac har med et produktsortiment af høj kvalitet og fagligt kompetente medarbejdere skabt sig en stærk position på det danske marked. Jeg ser frem til at bruge min baggrund inden for eksport og hjælpemiddelbranchen til at udvikle Protacs potentiale, så endnu flere kan få gavn af Protacs produkter både i Danmark og i udlandet.”

Protac har gennem årene udviklet et bredt produktsortiment af sansestimulerende hjælpemidler og har i dag 15 medarbejdere. Protac eksporterer til 17 lande.

Pia forbliver ansat i Protac i 6 måneder for at sikre en god overdragelse og fortsætter derefter som medejer i Protacs bestyrelse. Protac forbliver i sit nuværende domicil i Skanderborg.

For yderligere information kan Natascha Sandberg Hytting kontaktes på tlf. 3154 0260 og Pia Riishøj Christiansen kan kontaktes på tlf. 4094 3780.


Tryk på enter for at søge