Mini-temadag: Sanseintegration kan hjælpe til ro på bostederne

Mennesker med psykiatriske lidelser eller udviklingshæmning kan have vanskeligt ved at integrere og bearbejde sansestimuli. Det kan vise sig som angst, søvnforstyrrelser, højtråbende, udadreagerende og generelt uhensigtsmæssig adfærd. Disse er alle symptomer på vanskeligheder med at sortere og bearbejde sanseindtryk fra omgivelserne og fra egen krop.

Med målrettet sansestimulation vil mange beboere på bosteder bedre kunne deltage i hverdagens aktiviteter og opleve en øget trivsel. På mini-temadagen vil ergo- og fysioterapeuter fra Protac fortælle om, hvordan man ved hjælp af sanseintegration kan hjælpe beboerne til en bedre hverdag og afhjælpe evt. uhensigtsmæssig adfærd til glæde for både beboeren selv, de pårørende og plejepersonalet.


Arrangementet er forbeholdt fagfolk og indeholder både en faglig gennemgang af teorien om sanseintegration og mange praksisnære eksempler. Som deltager bliver du klædt på til at kunne læse beboerens adfærd og til at støtte beboerens integration af sansestimuli og derved hjælpe til bedre søvn, mere ro og øget trivsel.

Seminaret afsluttes med en produktgennemgang af Protacs sansestimulerende hjælpemidler, og det vil også være muligt at afprøve dem og stille spørgsmål til anvendelsen af dem.


Praktisk information

Arrangementet afholdes på fem forskellige datoer og lokaliteter. For dem alle gælder det, at det er gratis at deltage, og at du kan nå tilbage på din arbejdsplads til middagstid

Der er ankomst, registrering og morgenkaffe fra kl. 8.30, og programmet varer fra kl. 9-11.00

Det er gratis at deltage, og arrangementet er forbeholdt fagfolk på bosteder.


Tid og sted:

Aalborg, tirsdag d. 24. august 2021: VIA Ålborg, Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Øst 

Fredericia, onsdag d. 25. august 2021: Fredericia Idrætscenter, Vestre Ringvej 100, 7000 Fredericia

Høje Tåstrup, torsdag d. 26. august 2021: Handicaporg. Hus, Blekinge Boulevard 2, 263 Taastrup

Silkeborg, tirsdag d. 31. august 2021: VIA University College, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg

Vordingborg, 1. september 2021: DGI-huset, Solbakkevej 42, 4760 Vordingborg

Tilmelding til mini-temadag 


Tryk på enter for at søge