PROTAC A/S udvikler og producerer sansestimulerende hjælpemidler ud fra professionel erfaring inden for ergoterapi og sanseintegration. Alle vores hjælpemidler indeholder kugler, som med deres bevægelse og dynamiske tryk på kroppen stimulerer vores muskel-led-sans og berøringssans. Det øger kropsfornemmelsen og giver ro til hjerne og krop, og produkterne kan derved afhjælpe fysisk og psykisk uro. Produkternes beroligende effekt er dokumenteret i flere videnskabelige forskningsprojekter, og Protac har også to Ph.d.-studerende, som forsker i effekten af hhv. Protac Kugledynen® og Protac MyFit® (kuglevest).

Protac har udviklet dyner, veste, puder, stole, madrasser, knætæpper, kraver, soveposer og fodstøtter – alle med kugler i, alle CE-mærkede og alle registrerede som medicinsk udstyr kl. 1. Produkterne afhjælper sanseforstyrrelser, fysisk og psykisk uro for både børn, voksne og ældre inden for områder som ADHD, autisme, demens, psykiatri, neurologi, smerte og stress.
Læs mere om produkternes effekt og kuglernes virkning

Protac er en socialt ansvarlig virksomhed, og sætter en ære i at bidrage til en øget livskvalitet for brugerne og i at formidle faglig viden om sanseintegration. Alle konsulenter hos Protac er terapeuter, og udover at give faglig vejledning til brugerne afholder de gratis temadage og webinarer om sanseintegration. Protac udlodder årligt Protac Legatet for at give ergoterapeuter mulighed for at dygtiggøre sig inden for sanseintegration og formidle deres nye viden.

Grundlagt ud fra Jean Ayres' sanseintegration

Protac er grundlagt af ergoterapeut Pia Christiansen og en kollega i 1994 - inspireret af en videreuddannelse i sanseintegration, som Pia tog på University of California og Jean Ayres klinik i Los Angeles. Jean Ayres var også ergoterapeut og anses for ophavskvinde til teorien om sanseintegration og med et stort hjerte for at hjælpe børn med særlige behov til bedre trivsel. Da Pia kom tilbage til sit arbejde som ledende ergoterapeut på psykiatrisk hospital i Risskov, ville hun afprøve teori og erfaringer fra det kliniske arbejde med børn og se, om det kunne overføres til de psykiatriske patienter.

Børnebehandlingen i USA involverede bl.a. kuglebassiner til at stimulere børnenes sanser, men kuglebassiner var ikke en mulighed for de psykiatriske patienter. I stedet udviklede Pia sammen med nogle kolleger en dyne med kugler, hvor kuglernes bevægelse, punktvise tryk og tyngde kunne stimulere sanserne. Den blev senere kendt som Protac Kugledynen®. Dynen blev godt modtaget af patienterne, og grundlaget for Protac var skabt. Brugerne har siden givet et væld af cases om mere ro, bedre søvn og generelt øget livskvalitet, fordi kuglernes dynamiske tryk forbedrer kropsfornemmelsen og giver ro til hjerne og krop.

Protac i dag
Udgangspunktet i forskning, bedre velvære, social ansvarlighed og terapeutisk vejledning er stadig gældende for Protac, og Pia Christiansen er fortsat aktiv i Protacs bestyrelse. I 2022 tiltrådte Natacha Sandberg Hytting som administrerende direktør efter at have været aktivt bestyrelsesmedlem hos Protac i 8 år. Natascha udtalte i forbindelse med tiltrædelsen, ”Jeg glæder mig enormt meget til at kunne videreudvikle en virksomhed med et værdigrundlag, som afspejler mit eget. Protac har med et produktsortiment af høj kvalitet og fagligt kompetente medarbejdere skabt sig en stærk position på det danske marked. Jeg ser frem til at bruge min baggrund inden for eksport og hjælpemiddelbranchen til at udvikle Protacs potentiale, så endnu flere kan få gavn af Protacs produkter både i Danmark og i udlandet.”
Læs om Protacs værdigrundlag

I Danmark sælges Protacs sansestimulerende hjælpemidler til privatkunder, kommuner og regioner. I udlandet sælges produkterne gennem et forhandlernet i det meste af Europa, i Australien og i New Zealand. Protac er repræsenteret i 20 lande.


Patent:

  • Protac Kugledynen® Calm er brugsmodelregistreret og patenteret.

  • Protac Kugledynen® Flexible er brugsmodelregistreret og patenteret.

  • Protac SenSit® og Protac SenSit® Straight er patenteret.

  • Protac SenSack® er patent pending.

 Tryk på enter for at søge