Protac er Danmarks eneste producent af sansestimulerende hjælpemidler, baseret på plastikkugler. Vi betjener privatkunder, kommuner, regioner og statslige instanser. I Danmark sælger vi vores hjælpemidler direkte. I øvrige lande er vi repræsenteret af lokale forhandlere.

Vi tilbyder dyner, veste, puder, stole, madrasser, knætæpper og fodstøtter - alle som hjælpemiddel til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Navnet Protac refererer til de 2 sanser, som hjælpemidlerne arbejder med, nemlig muskel-ledsansen (proprioceptive sense) og følesansen (tactile sense).

En god idé bliver til et koncept og en veldrevet virksomhed

Protac A/S er grundlagt af ergoterapeut Pia Christiansen og en kollega i 1994.

I 1990 tog Pia en videreuddannelse i sanseintegration på University of California og A. Jean Ayres klinik i Los Angeles. Hjemme igen på arbejdspladsen, Psykiatrisk hospital i Risskov, skulle A. Jean Ayres teorier og erfaringerne fra det kliniske arbejde med børn med motoriske problemer overføres til de psykiatriske patienter, for Pia havde iagttaget motoriske problemer hos de psykiatriske patienter.

Børnebehandlingen i USA byggede på leg og benyttede blandt andet de velkendte kuglebassiner fra legelande. Leg i kuglebassiner stimulerer børns sanser, men det var ikke muligt, at få psykiatriske patienter til at hoppe ud i et kuglebassin.

I stedet udviklede Pia sammen med nogle kollegaer en kugledyne, hvor kuglernes punktvise tryk og tyngde stimulerer sanserne og giver ro og tryghed. Kugledynen blev vel modtaget af patienterne, der faldt til ro og fik en bedre søvn. Snart blev Kugledynen efterspurgt af udskrevne patienter og grundlaget for Protac skabt.

De første kugledyner blev syet ved spisebordet i privaten, men hurtigt spredtes rygtet om kugledynens store effekt for børn og voksne med motorisk og psykisk uro.

Sidenhen har Pia i samarbejde med eksterne terapeuter, medarbejdere og brugere udviklet en række nye produkter med plastikkugler ud fra teorierne om sanseintegration. Formålet er at udvikle kvalitets-produkter, der kan afhjælpe behov hos brugere med motorisk og psykisk uro. Produkterne er i samarbejde med en designer udviklet i funktionelt og stilfuldt design inden for et fagligt koncept.

I dag sælges Protacs produkter gennem et forhandlernet i det meste af Europa, i Australien og i New Zealand. Protac er repræsenteret i 20 lande.

Tryk på enter for at søge