Produkternes virkning

 
Alle Protacs produkter indeholder luftfyldte kugler, der med dybe, dynamiske og sansestimulerende tryk stimulerer muskel-led-sansen og berøringssansen og virker beroligende på vores sansesystem. Alle produkterne er udviklet som hjælpemidler med en handikapkompenserende funktion, der kan afhjælpe de varige følger af en nedsat funktionsevne,.

Muskel-led-sansen

Muskel-led-sansen kaldes også for den for proprioceptive sans og for muskel-led-sansen. Den sidder i led og muskler og registrerer bevægelse. Muskel-led-sansen beroliger nervesystemet, og vi bruger ofte bevægesansen til at skabe ro. Er vi rastløse, går vi en tur. Er vi utålmodige, bevæger vi os uroligt på stolen eller vipper med en fod - vi bruger intuitivt muskel-led-sansen til at skabe lindring og ro.  


Berøringssansen

Berøringssansen er menneskets vigtigste sans. Den sidder i huden og registrerer berøring. Terapeutisk kaldes berøringssansen den taktile sans. Når huden berøres, sendes stimuli op til hjernen og giver os et billede af kroppen og kroppens grænser. På den måde bliver huden den grænse, som hjælper os med at skelne mellem, hvad der er ’mig’, og hvad der ligger uden for ’mig’. Berøringssansen er med til at skabe vores kropsbevidsthed og hjælper hjernen med at holde os opdateret på vores krop.  


Skiftende tryk øger kropsbevidstheden

Selv om berøringssansen holder hjernen opdateret om kroppen, så er det kun ved skiftende påvirkning. Ensartet og vedvarende påvirkning af sansen registreres kun et vist stykke tid. Er påvirkningen uændret over længere tid, så "fader" indtrykket ud" og så registreres påvirkningen ikke længere - man kan sige, at sanseindtrykket ”blegner.” For at opretholde kropsbevidstheden, skal påvirkningen af berøringssansen derfor variere.  

Det er grunden til, at vores produkter har kugler. Kuglernes form påvirker nemlig huden med let, punktvis berøring, som ændres, hver gang kuglerne bevæger sig. Og kuglerne bevæger sig, når kroppen bevæger sig. Dermed påvirkes huden konstant på nye måder og derved ”opdateres” hjernen løbende om kroppen og verden udenfor kroppen.  


Kuglernes bevægelse giver ro til krop og hoved 

Kuglerne i vores produkter er luftfyldte og har en vis vægt. De er ikke massive, men har en tyk skal og en vis vægt. Når de giver tryk på led og muskler, sendes der besked til nervesystemet og hjernen opfatter det, som om der sker en bevægelse. Derfor vil kuglernes bevægelse og input på kroppen opleves lindrende og beroligende.  

Ved at bruge vores produkter stimulerer man altså både berøringssansen og muskel- og ledsansen. Når man bevæger man sig under Protac Kugledynen® , triller kuglerne lidt og giver et nyt tryk og en ny berøring, som sender besked til hjernen om kroppen. Den øgede fornemmelse af kroppen og kroppens grænser samt den registrerede bevægelse i muskler og led giver ro i hoved og krop og derfor oplever mange, at brugen af produkterne dæmper angst og uro og giver bedre søvn, koncentration, fokus og indlæring.  

Tryk på enter for at søge