Protac SensOn®

Sansestimulerende halskrave

Protac SensOn® er en sansestimulerende krave, som lægges om nakke og skuldre. Kuglerne i kraven stimulerer berøringssansen og muskel-led-sansen gennem tyngde og dybe dynamiske tryk og giver dermed en bedre kropsfornemmelse. Kuglerne lægger sig naturligt rundt omkring nakke, skuldre og bryst, og føles som et par rolige, faste hænder, der lægges på skuldrene. Kraven kan anvendes på plejecentre, bosteder og i skoler under aktivitet eller ved stillesiddende aktiviteter og under måltider.

Protac SensOn® afhjælper motorisk uro, indlæringsvanskeligheder og skærper koncentrationen. Kraven er velegnet til både unge og voksne, og gavner personer med demens, motorisk uro, angst, hjerneskade og psykiatriske lidelser.

Kuglekraven gør det desuden muligt at klare daglige gøremål som rengøring, madlavning og sociale arrangementer, da den kan bruges, mens man er lettere fysisk aktiv.

Se mere om kuglernes virkning her

Anbefales af fagpersonale

Trænende terapeuter anvender Protac SensOn® som hjælpemiddel under træning. Kuglekraven gavner samarbejdet og opmærksomheden ved kognitiv træning, ADL-aktiviteter og træningsmåltider. Den øgede kropsfornemmelse, som kraven giver, kan desuden have en smertelindrende effekt.

Design og størrelser

Protac SensOn® består af 1 cm kugler syet i kassetter. Yderstoffet er et rengøringsvenligt materiale med ekstra blødt stof på indersiden, så den føles dejlig, behagelig i nakken. Den kan knappes i siden, hvis brugeren ønsker et lukket ærmegab. Bag på boleroen kan man tage kuglenet ud af de nederste sektioner; enten for at nedbringe vægten med 400 g, eller for at gøre boleroen behagelig at læne sig op ad, hvis brugeren sidder i kørestol eller i en stol med højt ryglæn.

Kan kombineres med

Protac SensOn® kan med fordel kombineres med Protac KneedMe® og Protac GroundMe®, hvis der er behov for yderligere stimulation af berøringssansen og muskel-led-sansen.

Tryk på enter for at søge