Ny forskning bekræfter

Protac Kugledynen® forbedrer søvn, daglig
trivsel og livskvalitet hos børn med ADHD

Det har længe været veldokumenteret og velkendt, at Protac Kugledynen® hjælper børn med ADHD til at falde i søvn hurtigere og have færre opvågninger i løbet af natten, og nu er det videnskabeligt dokumenteret, at en bedre søvn forbedrer børnenes indlæringsevne i skolen.

Studiets resultater viser, at indsovningstiden reduceres med næsten 40 %, og samtidig sover børnene roligere om natten.

Både forældrene og børnenes skolelærere registrerede i løbet af undersøgelsesperioden, at de velkendte ADHD-symptomer som uopmærksomhed og hyperaktivitet blev dæmpet med 20 %, og børnenes adfærdsmæssige problemer i skoletiden blev halveret.

Læs mere om forskningsprojektet her

kuglepuden
 
kuglepuden
 

Der blev målt
forbedret
søvn på

86%

af deltagerne

Den daglige
trivsel
steg med

30%

Livs-
kvaliteten
steg med

14%

Symptomer som uopmærksomhed
og hyperaktivitet faldt med

20%

kuglepuden


Studiets omfang

Udført af ledende overlæge Allan Hvolby, Psykiatrien i Region Syddanmark. Studiet undersøgte 36 børn mellem 8 og 13 år diagnosticeret med ADHD. Deltagerne sov med Protac Kugledynen® i 8 uger, og der blev målt på parametre som bl.a. søvn, livskvalitet og daglig trivsel.

 


Protac Kugledynen® vs. sovemedicin

 

70 % af alle børn med ADHD lider af søvnproblemer. Dette studie fastslår, at Protac Kugledynen® er et relevant hjælpemiddel til børn med søvnforstyrrelser, der bør afprøves, inden læger ordinerer sovemedicin.

Forbruget af sovemedicin (melatonin) til børn og unge er steget voldsomt de seneste fem år, trods et bredt politisk ønske om at reducere forbruget. Det hænger sammen med sundhedsstyrelsens vejledning i bevilling af hjælpemidler. Ifølge overlægen bag forskningsresultaterne, Allan Hvolby, sker det ofte, at kugledynen ikke afprøves i søvnudredningen.

Læs mere om den politiske debat her

kuglepuden
 


Protac Kugledynen® – Den originale

Protac Kugledynen® er et anerkendt hjælpemiddel mod søvnforstyrrelser. I modsætning til alternative billigere produkter er Protac Kugledynen® CE-mærket i henhold til medicinsk udstyr klasse 1. Protac Kugledynen® indeholder specialfremstillede lydsvage plastikkugler på 50 mm, som giver dybe terapeutiske tryk og stimulerer både berøringssansen og muskel-led-sansen.

Læs mere om Protac Kugledynen® her

Download rapport

Download rapporten om den positive effekt af Protac Kugledynen® på børn med ADHD.
 


Tryk på enter for at søge