Artikel i Vid og Sans: Fokus på sanseintegration og dens betydning for daglig trivsel
Artiklen i Vid og Sans samler op på den eksisterende forskning, som er lavet omkring sanser og fortæller her om de positive effekter og personlige gevinster der kan være i dagligdags trivsel ved at have fokus på sanserne. Forskningsergoterapeut, Charlotte Andersen, udtaler til artiklen:
"Mit bud er, at ca. 20 pct. af befolkningen kan have gavn af sansestimulation til at skabe mere indre ro. Det gælder personer med stress, depression, angst, søvnbesvær, psykiske sygdomme, spiseforstyrrelser og diagnoser som ADHD. Mange mennesker har svært ved at lave den selvregulering, der betyder, at man tager de nødvendige pauser. Sansestimulation gør, at man ’kommer ned i kroppen’, bliver mere rolig og får lettere ved at sove,” forklarer hun."
Charlotte Andersen har selv lavet forskning inden for brugen af sanseintegration i psykiatrien med virkeligt gode resultater. De omtales både i artiklen og også her på siden
Charlotte fortsætter: ”Muskel-ledsansen har en samlende og beroligende effekt på hjernens stressniveau. Den får filteret i sanseintegrationen til at fungere bedre. Derfor er muskel-ledsansen central. Når vi giver faste tryk ned i muskler og led, øges kropsfornemmelsen, stressniveauet i hjernen daler, og efter 10-12 minutter udløses der oxytocin, som er et velværehormon. Det føles som at få en stor bamsekrammer,” forklarer Charlotte Andersen.
Her kan du læse artiklen i Vid og Sans