Det er ikke bare en dyne med kugler i!

Protac Kugledynen® blev udviklet for 25 år siden af ergoterapeut Pia Christiansen som et hjælpemiddel til at hjælpe mennesker med funktionsnedsættelse til bedre søvn og mental ro. 

Siden er dynen løbende blevet videreudviklet med udgangspunkt i vores viden om ergoterapi, forskningsresultater og tilbagemeldinger fra brugere og fagfolk. Det betyder, at der i dag findes flere forskellige kugledyne-modeller, som er tilpasset de meget individuelle og sansemæssige udfordringer brugerne har - men formålet om bedre søvn og mental ro er det samme.

Protac Kugledynen® er CE-mærket og registreret som medicinsk udstyr i klasse 1. Det betyder, at vores produkter overholder gældende krav til kvalitet, sikkerhed og ydeevne. 
Her kan du læse mere om hvad det betyder at Protacs produkter er CE-mærkede


Forskning og anbefalinger
Evidensbaseret viden og dokumenteret effekt af vores produkter er afgørende for Protac. Derfor prioriterer vi at deltage i forskningsprojekter på tværs af aldersgrupper og diagnoser for at underbygge de mange positive tilbagemeldinger og cases, som vi har fået fra brugere og terapeuter gennem mange år.

 Læs mere om forskningsprojekter med Protac Kugledynen®


Sundhedsstyrelsen anbefaler som 'god praksis' at tilbyde en kugledyne til børn og unge med ADHD og søvnforstyrrelser, som et søvnhygiejniske tiltag.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens retningslinjer om udredning af børn med ADHD

Se video om Protac Kugledynen® Flexible  

Hvilken dyne passer til hvem?
Kuglerne i vores dyner er forskellige i størrelse, vægt og måden de sansestimulerer på. Det at vælge den rigtige dyne afhænger ikke af brugerens alder, højde eller kropsvægt, men derimod af hvordan sansesystemet fungerer, hvilke udfordringer og behov brugeren har samt personlige præferencer.  
Hvis følesansen og muskel-led-sansen af forskellige årsager er nedsat, får vi svært ved at mærke og fornemme kroppen og dens grænser. Det kan bl.a. forårsage søvnproblemer, motorisk og psykisk uro. Trykket og tyngden fra kuglerne på hud, led og muskler, sender informationer gennem nervesystemet op til hjernen. Det opleves beroligende og trygt, at kunne mærke sin egen krop. Det er meget individuelt hvilken stimuli og vægt, der skal til for at skabe kropslig ro og bedre søvn for den enkelte bruger. Det kan kun afklares ved personlig vejledning og efterfølgende afprøvning.  
Læs mere om kuglernes sansestimulerende effekt

Ring til os og få personlig vejledning af en terapeut 
Den bedste vej til at finde netop den Protac Kugledynen®, som passer til dig og dine behov, er ved at ringe til Protac på 8619 4103. Her kommer du i kontakt med en af vores terapeuter, som kan guide og vejlede dig.

Tryk på enter for at søge