Det er ikke bare en dyne med kugler i!

Det er ikke bare en dyne med kugler i!
Den første Protac Kugledynen® blev opfundet, syet og udviklet for 25 år siden af ergoterapeut Pia Christiansen og en tidligere kollega. Protac Kugledynen® er sidenhen blevet forbedret og videreudviklet med udgangspunkt i vores viden om ergoterapi, forskningsresultater og tilbagemeldinger fra brugere og fagfolk. Det betyder, at der i dag findes flere forskellige kugledyne-modeller, som er tilpasset de meget individuelle og sansemæssige udfordringer brugerne har.

Se video om Protac Kugledynen® Flexible

Hvilken dyne passer til hvem?
Kuglerne i vores dyner er forskellige i størrelse, vægt og måden de sansestimulerer på. Det at vælge den rigtige dyne afhænger ikke af brugerens alder, højde eller kropsvægt, men derimod af hvordan sansesystemet fungerer, hvilke udfordringer og behov brugeren har samt personlige præferencer.  
Hvis følesansen og muskel-led-sansen af forskellige årsager er nedsat, får vi svært ved at mærke og fornemme kroppen og dens grænser. Det kan bl.a. forårsage søvnproblemer, motorisk og psykisk uro. Trykket og tyngden fra kuglerne på hud, led og muskler, sender informationer gennem nervesystemet op til hjernen. Det opleves beroligende og trygt, at kunne mærke sin egen krop. Det er meget individuelt hvilken stimuli og vægt, der skal til for at skabe kropslig ro og bedre søvn for den enkelte bruger. Det kan kun afklares ved personlig vejledning og efterfølgende afprøvning.

Protac Kugledynen® er CE-mærket og godkendt som medicinsk udstyr - den er derudover udviklet sådan, at det muligt at vaske den i en almindelig vaskemaskine.

Faglighed og forskning
Evidensbaseret viden og dokumenteret effekt af vores produkter er afgørende for Protac. Derfor læner vi os i op vores mangeårige erfaringer med udvikling af sansestimulerende hjælpemidler, sammenholdt med vores terapeutiske praksis og viden om sanseintegration. Vi tager afstand fra myterne om, hvor meget en dyne må veje i forhold til brugerens kropsvægt. De mindre studier, der findes på området, kan ikke betegnes som valid forskning.

Ring til os og få personlig vejledning af en terapeut
Den bedste vej til at finde netop den Protac Kugledynen®, som passer til dig og dine behov, er ved at ringe til Protac på 8619 4103. Her kommer du i kontakt med en af vores terapeuter, som kan guide og vejlede dig.

Tryk på enter for at søge