Hygiejnen i fokus

Hygiejne er i fokus overalt, men allerede før corona-epidemien var hygiejne i stigende grad et fokuspunkt på de danske plejecentre, hospitaler og institutioner.

En række funktioner ved Protacs hjælpemidler kan hjælpe til at holde et højt hygiejneniveau.

Langt de fleste Protac-dyner kan deles og dermed vaskes i en almindelig vaskemaskine (mindst 7 kg) - enkelte dyne-modeller skal vaskes i industrimaskine.

Hvis det ofte er nødvendigt at vaske dynen, kan det være en god ide med et Protac Inkontinensbetræk til f.eks. Protac Kugledynen® (alle modeller). Det kan vaskes ved 90 grader og fjerner således alle bakterier og risici for smittebæring. Betrækket er fremstillet i 100 % polyester med polyurethane, som hindrer gennemvædning af dynen og lader huden ånde. Der er lynlås langs den ene side samt i bunden af betrækket, hvilket gør det helt lettere at montere på dynen.

Der findes også en Inkontinensbetræk til Protac MyBaSe® madrassen.

Vi anbefaler, at Protac SenSit® rengøres ofte med desinficerende servietter med sprit. Stolen er fremstillet i et materiale, som kan afsprittes, og det anbefaler vi, hvis stolen f.eks. er blevet beskidt af mad, savl el lign. Hvis det drejer sig om større mængde væske, anbefaler vi, at betrækket vaskes (se video). Bemærk også at Protac SenSit® kan fås med inkontinensbetræk på inderposen. Dette er særligt aktuelt på institutioner, hvor det ellers ofte er nødvendigt at vaske betrækket.

Protacs hjælpemidler kan således leve op til de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR) fra Statens Serum Institut. Du kan læse mere om retningslinjerne her
Tryk på enter for at søge