Ny retningslinje vedr. børn og unge med ADHD

NATIONAL KLINISK RETNINGSLINJE FOR UDREDNING OG BEHANDLING AF ADHD HOS BØRN OG UNGE

Sundhedsstyrelsen udvikler og opdaterer løbende retningslinjer til udredning og behandling i samråd med faglige og relevante kompetencer. Senest er der udkommet nye retningslinjer inden for udredning og behandling af børn og unge med ADHD, og det glæder os at se, at både anvendelse af kugledyne og sanseintegration inddrages i retningslinjerne.

I de opdaterede 2020-retningslinjer fremhæves det således som ’god praksis’ at afprøve en kugledyne i de tilfælde, hvor barnet/den unge lider af søvnforstyrrelse – det kan være en indsovningstid, der normalt varer mere end 30 minutter. Det nævnes også, at dynen bør være CE-mærket i henhold til medicinsk udstyr klasse 1.

Derudover fremhæver Sundhedsstyrelsen det for ”god praksis” at tilbyde sanseintegrationsbehandling i behandlingen af børn og unge med ADHD til sanseintegrationsforstyrrelser.

Inddragelsen af kugledyne og sanseintegrationsbehandling er helt i tråd med de mange historier, som vi hører fra brugerne af vores produkter. Vi har mange rørende beretninger og case stories fra forældre til børn med ADHD, som har kæmpet med lange putteritualer og afbrudt nattesøvn, og hvor familielivet har ændret sig positivt efter børnene begyndte at sove med Protac Kugledynen®. Mange af familierne har været igennem lange udredningsforløb og flere har fået at vide, at sovemedicin skal afprøves på børnene. Heldigvis har rigtig mange børn med ADHD gode erfaringer med hurtigere at falde i søvn og have færre opvågninger om natten. Ligeledes bekræfter børnepsykiater Allan Hvolby i sit forskningsprojekt fra 2020, at børn med ADHD har god effekt af at sove med Protac Kugledynen® med 5 cm store kugler, og at den bedre søvn har stor effekt på børnenes daglige trivsel og skolegang.

Retningslinjen kommer desuden omkring flere andre relevante emner vedr. børn og unge med ADHD. Læs en quick-guide til retningslinjenTryk på enter for at søge